Nye lokaler

Anita Ringmo i Stordal har nå fått på plass de nye investeringene i nye lokaler i Pedro-bygget i Stordal.
anita
Anita Ringmo viser fram eir brodert forkle til Norddalsbunaden.

Gode lokale
Det er ikke helt lett å finn systua til Anita Ringmo, men om du vet hvor Pedro-bygget i Stordal er, så er det ikke vanskeleg å finne fram. Helt nede ved fjorden i et glassbygg på to etasjar.

– Når jeg investerte i den nye skjæremaskina og så mogleghetenefor å øke produksjonen er det ein hel del ting som jeg nå må tenke gjennom, seier Anita Ringmo. Da ho flytta hadde ho tenkt å ha Garnbua og systua i samme lokale, men når ho sette i gang produksjon med skjæremaksina og anna, så ho fort at ho trengte mere plass. Da fekk ho leie andre etasjen til nysatsinga Garnbua. Der sel ho garn, bunadssølv og sko til nasjonaldraktene ho lager.

Nå har Anita tatt steget til ny lokale og sier hun har klare mål om drifta videre, men at hun ikke vil gå fortere fram enn at hun er komfortabel med satsinga.

Eg likar arbeidet mitt svært godt og kan arbeide med det jeg likar både natt og dag.

I dag går bedrifta godt og hun vil tenke seg godt om før ho satsar videre.
– Jeg er opptatt av at kundene skal være fornøyde og har utvikla ordninger som gjør det gunstig for de som kjøper bunaden sin her. Damene får tilpassa den i to år etter at dei kjøpte og herrane kan få bytta inn den som er for liten til en ny, seier ho engasjert. Anita har bilde av mang en fornøyd kunde, og stoppar opp ved en godt voksen mann som fikk sin første bunad.

– Han var så kry og sa han lenge hadde ønsket seg en bunad, og du kan jo se hvor staseleg han blei, sier Anita stolt.

ute
Helt nede ved Fjorden i Stordal finn du Anitas Systue

Søm
Systua i Stordal har stor kompetanse på bunader og Anita har også gode hjelpere som broderer for henne. I tillegg til bunader og skjorte syr hun sjølvsagt også andre ting. Syr inn, legge opp, få på plass ein ny glidelås eller om du vil få skreddarsydd en brudekjole kan du også få gjort det på systua til Anita i Stordal.